Mogelijkheden tot vergoeding coaching

Of en tot welke hoogte coaching wordt vergoed is van diverse factoren en situaties afhankelijk. Een aantal mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Tijdens ons vrijblijvende en gratis kennismakingsgesprek kunnen we bekijken hoe we jouw coachingstraject gaan inrichten. Op basis van dit gesprek stel ik een coachplan en offerte op.

 Door jouw werkgever

Steeds meer werkgevers zien dat coaching bij kan dragen aan de persoonlijke/professionele ontwikkeling van hun medewerker of ter preventie van burn-out klachten. Vaak is vergoeding mogelijk vanuit het opleidings- en/of ontwikkelingsbudget. Het spreekt voor zich dat ik je graag adviseer en ondersteun in het gesprek met de werkgever. Wanneer het wenselijk is, ga ik ook graag het gesprek met de werkgever aan om het traject en de offerte toe te lichten.

Bij re-integratietrajecten bestaat soms ook de mogelijkheid voor de werkgever, om na overleg met de bedrijfsarts, het coachtraject te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.

Met klem wil ik benadrukken dat, wanneer een traject door een werkgever wordt vergoed, dit absoluut niet wil zeggen dat de inhoud van het traject met de werkgever wordt gedeeld. Dit is iets tussen jou en mij. Onze gesprekken worden volledig vertrouwelijk gevoerd. Wat inhoudelijk gedeeld wordt met anderen is aan jou en niemand anders.

Belastingaftrek kosten voor coaching

Particulier
Coaching wordt door de Belastingdienst gezien als studiekosten Er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, check daarvoor de website van de Belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/mag-ik-mijn-studiekosten-aftrekken

Zelfstandig ondernemer
De kosten voor een coachingstraject zijn als bedrijfskosten aftrekbaar. Check voor alle informatie de website van de Belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/ondernemers

LET OP: Blossom your Business geeft geen garantie op de toepasbaarheid van de belastingregels. Iedere situatie is anders en dient door jou zelf beoordeeld te worden. Blossom your Business wijst hier enkel en alleen op de eventuele mogelijkheden die er bestaan. Een check bij boekhouder, belastingadviseur of belastingdienst raad ik ter zeerste aan.

UWV
Als je bijvoorbeeld een WW uitkering ontvangt, kun je bij jouw contactpersoon van het UWV informeren naar eventueel beschikbare financiƫle middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Voor meer informatie kun je ook de website van het UWV checken.

Zorgverzekering
Tot op heden is het niet zo dat coaching onder het basispakket valt. Vergoeding via de zorgverzekering is daarmee vaak uitgesloten. Echter er zijn wellicht mogelijkheden vanuit aanvullende verzekeringen. Een check bij jouw zorgverzekeraar kan zeker geen kwaad.